duminică, 10 februarie 2013

China - cel mai mare pasaj pietonal

   Pentru siguranţa participanţilor într-un trafic din ce în ce mai aglomerat, trecerile pietonale sunt o componentă principală. Sigur, una este să vorbeşti de o "zebră" ce traversează străduţele cartierelor şi asta este să pui în discuţie intersecţii halucinante. Ce se întâmplă atunci când siguranţa de care tocmai vorbeam face parte integrantă din ecuaţia siguranţă - aglomeraţie - necesitate - arhitectură - turism? China  ne dă un prim exemplu.

   Pe parcursul anului 2011, a fost inaugurat un nou pod pietonal în Lujiazui, cartierul Pudong, din Shanghai. Acest pasaj este construit circular şi permite pietonilor să evite traficul auto traversând...la înălţime reţeaua stradală cu acces dinspre strada Lujiazui şi cu acces la Oriental Pearl Tower, cea mai importantă locaţie a oamenilor de afaceri, dar şi pentru amatorii de divertisment şi agrement. Mall-uri, cafenele, o staţie de tranzit şi cladirile destinate birourilor au transformat acest loc într-un veritabil magnet pentru un numeros public. Podul "survolează" la o înălţime de 20 de metri nodul stradal şi are numeroase căi de acces prevăzute cu  scări rulante. 
   Construcţia a depăşit stadiul de "necesitate", devenind în scurt timp o reală atracţie turistică. Pe timpul nopţii, întraga structură este iluminată, nelipsind, desigur, efectele şi jocurile de lumini.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.